logo
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.
FOLLOW US

FOLLOW US

RESERVATIONS + 1-444-123-459 BOOK NOW
Top

DAVID HELBOCK TRIO (Austria)

 / DAVID HELBOCK TRIO (Austria)

David Helbock Trio

Random / Control –  Lansarea albumului Tour d’Horizon sub egida ACT Music.

Mai mult de 20 de instrumente pe scenă, dar doar trei muzicieni: David Helbock, câștigătorul premiului pentru artiști remarcabili în Austria, cantă în principal pe instrumente cu claviatura. Johannes Bär face toata alama, de la trompeta la fligorn și tuba și Andreas Broger canta la instrumente de suflat ca saxofoane, clarinete și flaute.

Pentru noul lor album, care a fost lansat ca un CD pe renumitul  Label ACT Music, David Helbock s-a inspirat de la cei mai buni muzicieni de jazz și a aranjat cele mai renumite melodii. Au apărut versiuni noi și interesante ale lui Watermelon Man de Herbie Hancock sau Bolivia de Cedar Walton, dar și piese de atmosfera  precum Song-ul lui Keith Jarrett.

De-a lungul anilor, “Random / Control” a dezvoltat o linie muzicala foarte distinctă. Cu materii prime diferite – compoziții originale folclorice austriece (în 2009 David Helbock a avut un mare proiect compozițional, în care a scris câte o piesă în fiecare zi a unui an întreg) sau Hits Pianoplayer’s, sound-ul Random / Control este ca o plimbare pe rollercoaster pentru ureche și ochi.

“David Helbock este un muzician pe care trebuie sa-l vezi. […] Un pianist impecabil cu o tușă proaspată și clară. “- Jazzwise (GB)

“Desavarsit, melodic” – The London Times (GB)

Tour d’Horizon surprinde la fiecare rundă, o sărbătoare pentru simțuri” – Downbeat (SUA)

“Pur și simplu de nedescris”. – Jazz thing (DE)

“Interesant și plin de surprize și delicii” – Les Inrocks (FR)

David Helbock Trio –  https://www.youtube.com/watch?v=9FN8Wj9mhUY.