logo
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.
FOLLOW US

FOLLOW US

RESERVATIONS + 1-444-123-459 BOOK NOW
Top

Despre noi

 / Despre noi

TRANSILVANIA JAZZ FESTIVAL

Ajuns la cea de-a 11-a editie, Festivalul de Jazz Transilvania continua sa ofere publicului concerte de prima clasa, atat din sfera jazzului traditional, cat si din zona contemporana.  Festivalul a reusit sa creasca, incepand din 2007, fiind gazda pentru multi artisti international recunoscuti, dar si sustinand artisti romani consacrati sau tineri muzicieni locali.

Obiectivele pe termen lung ale Festivalului sunt:

– promovarea orasului Cluj-Napoca si a valorilor culturale romanesti;

– promovarea jazz-ului si incurajarea participarii locuitorilor din zona la actul de cultura;

– permanentizarea schimburilor culturale si a dialogului la nivel international;

– educarea tinerelor generatii prin muzica si insusirea unui limbaj universal;

– promovarea  tinerilor muzicieni talentati;

– promovarea Festivalului intre marile festivaluri de jazz ale lumii.

 

Anul acesta, patru proiecte muzicale din zone diferite vor fi supuse atentiei publicului:

Mike Parker Trio insuflă formatului de jazz trio energia aspră a rockului, sensibilitatea muzicii clasice și diversitatea ritmică a Modern Jazz-ului.

Dublu-tenor (vocal și instrumental, la saxofon), Håkon Kornstad completează spiritul liber al jazzului cu arii de operă. Håkon Kornstad va fi acompaniat la Cluj de acordeonistul Frode Haltli împreună cu basistul Mats Eilertsen.

Devenit unul dintre pianistii solo cei mai interesanti si inovatori in ultimii ani, evitand cliseele conventionale asociate improvizatiei jazz in favoarea unei limbi muzicale neortodoxe, Paul Taylor produce o muzica armonioasa, complexa si convingatoare, inspirata de traditia clasica.

Prezenta lui Noam David pe scena Festivalului, alaturi de pianistul Shai Bachar, este o premiera in Romania. Recunoscute pentru stilul creativ și poliritmia distinctă, bogată și complexă, compozițiile sale au contribuit foarte mult la scena muzicală din Israel, influențând mulți muzicieni din zona respectiva.